Navigácia

  • Riaditeľské voľno - 5.6.2023

    Riaditeľka Základnej školy s materskou školou vo Vištuku v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods.5) oznamuje, že dňa 05.06.2023 (v pondelok) udeľuje žiakom základnej školy a deťom materskej školy riaditeľské voľno z prevádzkových, bezpečnostných a technických dôvodov. V tento deň bude na budove školy prebiehať montáž fotovoltických panelov.

    V prevádzke nebude ani ŠKD ani ŠJ.

    Prevádzka celej ZŠ s MŠ bude obnovená v utorok 06.06.2023.

  • Zápis detí do materskej školy

    ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

    vo Vištuku na školský rok 2023/2024 sa bude konať

    od 1. mája 2023 do 19. mája 2023,

    osobne dňa 17. mája

    9.00 - 11.30 a 13.30 - 16.00 hod.

     

    Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v súlade so zákonom č. 209/2019 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v zmysle vyhlášky MŠ SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole.

    Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku, výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku. Pre dieťa, ktoré dosiahlo 5 rokov veku do 31. augusta 2023 je predprimárne vzdelávanie povinné.

     

    Pri zápise je povinný zákonný zástupca/ zástupca zariadenia predložiť:

    • písomnú žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie podpísanú oboma rodičmi spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní (neabsolvovanie povinného očkovania nie je dôvodom pre neprijatie dieťaťa do materskej školy). Možnosti, kedy môže podpísať iba jeden z rodičov a k tomu potrebné tlačivá sú uvedené nižšie v časti Dôležité.
    • ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, bude sa vyžadovať aj predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie od všeobecného lekára pre deti a dorast
    • ak pôjde o prijatie dieťaťa, ktoré nedovŕšilo do 31.8.2023 vek 5 rokov a zákonný zástupca bude žiadať, aby v školskom roku 2023/2024 pred 5 rokom veku plnilo povinné predprimárne vzdelávanie, predloží aj písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast (najneskôr však do 31.8.2023)

     

    Možnosti podávania žiadostí:

    1. osobne- 17. mája 2023- s nahliadnutím do originálu rodného listu a občianskeho preukazu,
    2. písomne- v zalepenej obálke označenej „Zápis do materskej školy“ vhodiť vyplnený a obomi rodičmi podpísanú písomnú žiadosť do poštovej schránky pri vchode do budovy Základnej školy s materskou školou, kedy im bude bezodkladne telefonicky (sms) potvrdené prijatie prihlášky,
    3. písomne-  poštou alebo kuriérom zaslať písomnú žiadosť,
    4. e-mailom-  odoslať naskenovanú písomnú žiadosť.

     

    Tlačivo „Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie“ a prílohy č. 1 a č. 2:

     

    Podmienky prijímania detí do materskej školy (§ 59 ods. 1 a 2 školského zákona):

    Na predprimárne vzdelávanie:

    • sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, pričom riaditeľka spádovej materskej školy je povinná prednostne prijať na povinné predprimárne vzdelávanie deti s trvalým pobytom v obci.
    • sa prijíma dieťa od troch rokov veku, výnimočne možno do materskej školy prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku.

     

    Ostatné podmienky prijímania detí do materskej školy:

    V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa do materskej školy po prijatí všetkých detí, pre ktoré bude od školského roku predprimárne vzdelávanie povinné, budú na základe žiadosti zákonného zástupcu/zástupcu zariadenia  do naplnenia kapacity prednostne prijaté deti:

    • dieťa, ktorého rodič je zamestnancom ZŠ s MŠ Vištuk,
    • dieťa s trvalým pobytom v obci Vištuk v čase zápisu do materskej školy,
    • ostatné deti, v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku od najstarších po najmladšie,
    • deti mladšie ako tri roky (k 31. augustu aktuálneho kalendárneho roka) bude možné prijať len vtedy, ak budú uspokojené žiadosti zákonných zástupcov starších detí, ktoré spĺňajú podmienky prijatia dieťaťa do materskej školy a len v prípade voľnej kapacity materskej školy, pričom sa zohľadňujú vyššie uvedené ostatné podmienky prijímania detí do materskej školy.

     

    Dátum podania žiadosti (v termíne od 1.5. do 19.5.2023) nerozhoduje o poradí detí pri prijímaní do materskej školy. Počet detí, ktoré môžu byť do MŠ prijaté, závisí od kapacitných podmienok materskej školy.

     

    Dieťa musí mať osvojené základné hygienické návyky a ovládať základy stolovania (nesmie nosiť plienky, nepoužíva cumlík, umýva a utiera si ruky, malo by byť aktívne pri obliekaní, avšak nie je nevyhnutné, aby sa vedelo obliecť/vyzliecť, obuť/vyzuť samo, má si poznať svoje veci, samostatne jesť lyžicou, má vedieť piť z pohára, malo by sa vedieť na určitý čas zaobísť bez rodičov).

     

    Rozhodnutie o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie vydá riaditeľka ZŠ s MŠ do 30. júna 2023.

     

    V prípade otázok sa obráťte na nás: msvistuk@azet.sk, tel. 0918 901 019.

     

    Dôležité:

    Podľa § 144a školského zákona účinného od 1. januára 2022 na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

    – jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

    – jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktoré nie je schopný sa podpísať) alebo

    – vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad písomným vyhlásením (príloha č. 1).

     

    Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia/predložia riaditeľovi školy (príloha č. 2).

  • Chcete pomôcť našej škôlke? Darujte nám vaše 2 %!

    Obchodné meno (názov):

    Vištuckí škôlkari- občianske združenie

    IČO: 42365449

    Právna forma: občianske združenie

    Sídlo: Vištuk 44, 900 85 Vištuk

     

    Milí rodičia, teraz je obdobie, keď je možné časť Vašej dane poslať namiesto do štátneho rozpočtu na dobrú vec. Nestojí Vás to nič naviac. 

    Už ôsmykrát sa uchádzame o poukázanie 2% zaplatenej dane z príjmu. Zo získaných finančných prostriedkov sme v roku 2022 kúpili veľkú tehlovú stavebnicu, vankúše s číslami, pomôcky na rozvoj pohybových schopností- senzorickú gumu, lano, gymnastické stuhy, a mnohé ďalšie, v roku 2021 sme zakúpili interaktívnu tabuľu do 1.triedy, roky predtým sme financovali na detskom ihrisku novú preliezačku, spolufinancovali sme prvú interaktívnu tabuľu v 2.triede, zakúpili sme finančne nákladnejšie stavebnice, učebné pomôcky, knižky, multifunkčnú tlačiareň, software k interaktívnej tabuli, veľkú sadu na cvičenie, ľadové stavebné tehly... 

    Upozornenie: musíte použiť IBA NOVÉ ŠTRUKTÚROVANÉ TLAČIVÁ (Vyhlásenie aj Potvrdenie). Vyhlásenie si môžete stiahnuť tu 2023_Vistucki_skolkari-_obcianske_zdruzenie.pdf alebo ho získate osobne v MŠ.

    Čo treba urobiť?

    • Požiadať zamestnávateľa o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane z príjmov (iba nové štandardizované tlačivo).
    • Vypísať a podpísať Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2 % (3 %) zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby (iba nové štandardizované tlačivo). Budeme radi, ak vo Vyhlásení zaškrtnete súhlas so zaslaním údajov prijímateľovi, dozvieme sa, kto je naším darcom (nie koľko ste nám darovali).
    • Obe tlačivá vypísané a podpísané tlačivá odovzdať v MŠ zástupkyni pre MŠ (pošleme spoločne), vhodiť v zalepenej obálke s označením "Vištuckí škôlkari" do schránky pred školou, zaslať alebo osobne doručiť na daňový úrad príslušný k miestu vášho trvalého bydliska (napr. Daňový úrad, Moyzesova 2, 902 01 Pezinok) najneskôr do 30.4.2023.  
    • Tlačivá môžete predložiť nasledujúcim spôsobom:1. na dvoch samostatných listoch pri jednostrannej tlači (pričom zadné strany musia byť úplne prázdne) alebo 2. na jednom liste pri obojstrannej tlači. Je to kvôli spracovaniu údajov na Daňovom úrade.

    Ďakujeme v mene vašich detí.

     

     

  • Veľkonočný vinš

    Korbáč, vodu, kraslíc moc,

    nech prinesie Veľká noc.

    Šťastie, zdravie, smiechu veľa,

    úprimne Vám všetkým želá 

    kolektív zamestnancov materskej školy.

    Prevádzka materskej školy počas veľkonočných prázdnin:

    • vo štvrtok 6. 4. 2023 bude prevádzka materskej školy obmedzená pre prihlásené deti. Ostatné deti sú v tento deň odhlásené zo školskej jedálne.
    • v utorok 11. 4. 2023 bude prevádzka materskej školy prerušená.

    Bežná prevádzka materskej školy bude opäť od stredy 12. 4. 2023.

     

  • Zápis do 1. ročníka ZŠ

    Najnovšie informácie o zápise do 1. ročníka základnej školy nájdete na https://zsmsvistuk.edupage.org/news/?gtnid=1709#news-170 .

    Podávanie prihlášok  na plnenie povinnej školskej dochádzky prebieha elektronicky. Elektronickú prihlášku môžete vyplniť na stránke školy (hore v lište). Prihlášku vyplňte kompletne a správne (dodržiavajte veľké  a malé písmená a aj interpunkčné znamienka, pretože prihláška sa následne preklápa do nášho systému.).

    Bližšie informácie k zápisu nájdete na plagáte.

    Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, po zápise na základnú školu kontaktuje  riaditeľa MŠ, alebo riaditeľa školy, ktorá má prípravný ročník a ten po predložení dokladov rozhodne o pokračovaní plnenia PPV v MŠ, alebo v prípravnom ročníku, (pôvodne odklad povinnej školskej dochádzky).  Po obdržaní rozhodnutia obratom kontaktuje základnú školu, ktorá vydá rozhodnutie o neprijatí na základe nedostatočnej školskej zrelosti.

    Zápisu sa MUSÍ zúčastniť každé dieťa, ktoré k 31. 08. 2023 dosiahne vek šesť rokov, musí zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Nedodržanie zákonnej prihlasovacej povinnosti dieťaťa na povinnú školskú dochádzku je postihnuteľné podľa § 37 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

     

  • Oznam školskej jedálne

    Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osobu, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

    o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

     

    S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

     

    Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

    • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ odobralo obed,
    • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
    • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

    V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

    • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
    • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

    Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu prostredníctvom Edupage (konto rodič) cez Žiadosti a vyhlásenia nájdete - Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA do 15.4.2023.  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje a máte záujem, je  potrebné sa čo najskôr kontaktovať s vedúcou školskej jedálne a požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov /zapožičanie čipu/.

     

    V prípade, ak nevyplníte túto návratku cez edupage do 15.4.2023, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

  • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/24

    Vážení rodičia budúcich prváčikov. 

    Na stránke školy https://zsmsvistuk.edupage.org/news/?gtnid=1700#news-1700 v okienku Elektronická prihláška je zverejnená prihláška na zápis k budúcemu školskému roku 2023/24. Prosíme, aby ste prihlášku riadne vypísali najneskôr do 15.4.2023. Pri vypisovaní prosím dodržiavajte diakritiku a veľké a malé písmená. Prosíme o kompletné vyplnenie prihlášky. 

    Samotný zápis dieťaťa do 1. ročníka a overenie údajov v prihláške sa uskutoční 19.4.2023 (čas bude upresnený).

    Zákonný zástupca v súlade so školským zákonom je povinný pri zápise uviesť tieto osobné údaje:

    • meno a priezvisko dieťaťa, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa
    • meno a priezvisko zákonných zástupcov, adresa zamestnávateľa, trvalé bydlisko zákonných zástupcov.

    Pri zápise je zákonný  zástupca povinný predložiť:

    •   platný občiansky preukaz zákonného zástupcu alebo identifikačnú kartu
    •   rodný list dieťaťa
    •   v prípade zdravotne postihnutého dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom postihnutí
    •   pokiaľ sa nedostavia na zápis dieťaťa do základnej školy obaja zákonní zástupcovia, potrebuje jeden zo zákonných  zástupcov dieťaťa informovaný súhlas druhého zákonného zástupcu dieťaťa (rodiča), že dieťa môže navštevovať danú školu. ( V prípade nesúhlasu oboch rodičov na zápis dieťaťa do základnej školy je potrebné rozhodnutie súdu na plnenie povinnej školskej dochádzky v súlade s § 35 zákona 36/2005 Zákon o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov).
    • Každé dieťa, ktoré k 31. 08. 2023 dosiahne vek šesť rokov, musí zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Nedodržanie zákonnej prihlasovacej povinnosti dieťaťa na povinnú školskú dochádzku je postihnuteľné podľa § 37 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

    Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, po zápise na základnú školu kontaktuje  riaditeľa MŠ, alebo riaditeľa školy, ktorá má prípravný ročník a ten po predložení dokladov rozhodne o pokračovaní plnenia PPV v MŠ, alebo v prípravnom ročníku, (pôvodne odklad povinnej školskej dochádzky).  Po obdržaní rozhodnutia obratom kontaktuje základnú školu, ktorá vydá rozhodnutie o neprijatí na základe nedostatočnej školskej zrelosti.

  • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

    Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024 bude dňa 19. apríla 2023 (streda).

    Bližšie informácie ohľadom času a spôsobu prihlasovania budú včas zverejnené na webovej stránke základnej školy https://zsmsvistuk.edupage.org/

  • POZOR ZMENA - platby stravného

    Vážení rodičia,

    od apríla 2023 (aprílového preddavku) nastáva zmena v spôsobe vystavovania platby za stravné. Stravníci už nebudú dostávať klasické šekové poukážky, ale lístok s QR kódom a všetkými potrebnými informáciami k platbe. QR kód viete načítať cez internebanking, taktiež by túto platbu mali vedieť načítať na každej pošte (nebude potrebné vypisovať poštové poukážky).

    • Pri platbe treba skontrolovať správny VARIABILNÝ SYMBOL pre správne spárovanie platieb v banke!!!
    • Taktiež je vhodné napísať do správy pre prijímateľa meno dieťaťa, za ktoré platíte.
    • Ak máte v škole alebo aj v škôlke viaceré deti, treba zaplatiť za každého stravníka zvlášť s jeho prideleným variabilným symbolom!!! (nie je možné zrátať stravné za všetky deti dokopy a zaplatiť naraz, každý má svoj VS a program potom nevie spárovať takéto platby. Vyhneme sa tak zbytočným nedorozumeniam a upozorneniam na nezaplatenie stravného.)
    • Pokiaľ nemáte zriadený internetbanking a na pošte kde platíte nevedia načítať QR kód, požiadajte vedúcu ŠJ o vystavenie klasickej poštovej poukážky, ktoré je možné vystaviť do minutia zásob poštových poukážok.
    • Platbu na ďalší mesiac je potrebné ideálne vykonať najneskôr do 25. v predchádzajúcom mesiaci aby do konca mesiaca boli pripísané platby k stravníkom.
    • jedálny lístok, preplatky aj nedoplatky, odhlasovanie zo stravy si viete spravovať prostredníctvom aplikácie strava.cz kde sa po prihlásení dostanete k všetkým potrebným informáciám. Prihlasovacie údaje ste dostali spolu s čipom na stravu. Pokiaľ ste prihlasovacie údaje stratili, obráťte sa na vedúcu ŠJ. Všetky potrebné informácie nájdete v hornej modrej lište - školská jedáleň.
  • Jarné prázdniny

    Oznamujeme rodičom, že prevádzka materskej školy bude počas jarných prázdnin (20.-24.2.2023) obmedzená na jednu triedu pre prihlásené deti.

     

    • Ostatné deti sú odhlásené zo stravy.
    • Krúžky sa počas prázdnin nekonajú.
    • Predškoláci (deti plniace povinné predprimárne vzdelávanie) počas prázdnin nepotrebujú ospravedlnenky.

    Bežná prevádzka po prázdninách začína v pondelok 27.2.2023. Kto chýbal 5 a viac pracovných dní,  prinesie tlačivo Bezpríznakovosť.                                                                                                                        Ďakujeme.

  • Rozprávkový deň v materskej škole

    Na známosť sa dáva, že

    Rozprávkový deň v materskej škole- celodenný karneval

    sa bude konať

    v piatok 10.2.2023.

     

    Rodičia ráno deti pri príchode do triedy prezlečú do masiek a spolu sa budeme veseliť po celý deň v maskách. Súčasťou bude aj parádna bublinová šou.

    (koná sa bez účasti rodičov)

  • Karneval

    V našej materskej škole mávame aj samostatný karneval iba pre škôlkarov- Rozprávkový deň v materskej škole (celodenný karneval), tento sa uskutoční v materskej škole v prvej polovici februára 2023, o termíne vás budeme včas informovať.

  • Vianočné prianie

    Pod stromčekom darčeky,

    čo srdce pohladia,

    rodinu, priateľov, čo nikdy nezradia.

    Ku šťastiu krôčik, k bohatstvu krok,

    prekrásne Vianoce a šťastný nový rok 2023

    vám želajú

    Gabika, Lukáš, Alenka, Henka,

    Ivanka a Darinka.

    Prevádzka materskej školy bude počas vianočných prázdnin prerušená od 23. 12. do 6. 1. 2023.

    Tešíme sa na vás v pondelok 9.1.2023 (s vyplneným tlačivom o bezpríznakovosti).

  • "Chrípkové prázdniny" - pokračujú

    Oznámenie

    Riaditeľka Základnej školy s materskou školou vo Vištuku, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa  § 150 a odsek 2c a v súlade s MP 15/2005 o chrípkových prázdninách, s odporúčaním RÚVZ a s prerokovaním so zriaďovateľom školy, Ing. Máriou Vráblovou, starostkou obce Vištuk, so sídlom Vištuk 353, 900 85

    nariaďuje

    prerušenie prevádzky v Základnej škole s materskou školou vo Vištuku vo všetkých triedach

    od 20.12.2022 (utorok) do 22.12.2022 (štvrtok).


    Chorobnosť oproti minulému týždňu ešte viac stúpla - MŠ viac ako 82 % a ZŠ viac ako 46 % z celkové počtu žiakov. V prevádzke nebude ani MŠ.

    Oznamenie.pdf​​​​​​​

  • Dôležitý oznam - chrípkové prázdniny!

    Vzhľadom na vysokú chorobnosť detí MŠ (viac ako 70%) , žiakov ZŠ (viac ako 35 % a postupne počas dňa pribúdajú) aj zamestnancov, s odporúčaním RÚVZ a so súhlasom zriaďovateľa budú v ZŠ s MŠ vo Vištuku od utorka 13.12.2022 do piatka 16.12.2022 tzv. chrípkové prázdniny, aby sme zamedzili ďalšiemu šíreniu tohoto respiračného ochorenia.

    V prevádzke nebude ZŠ, MŠ, ŠKD ani ŠJ. 

    Z obedov sú všetky deti odhlásené.

    ms---uzatvorenie(2).pdf​​​​​​​

  • Mikuláš v materskej škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v materskej škole.

  • ĎAKUJEME!!!

    Ďakujeme štedrým darcom: Autoslužby Dodik, Strelnica Hájiček a PZ- Lovec Vištuk.

    Finančné prostriedky budú použité v prospech škôlkarov.

  • Ponožkový október 2022- poďakovanie

    Naša materská škola a Vištuckí škôlkari- občianske združenie ďakujú všetkým, ktorí sa zapojili do charitatívnej akcie Ponožkový október 2022, ktorú vyhlásilo OZ Podaj ďalej.

    Vyzbieraných 72 párov ponožiek sme odovzdali v DEPAUL SLOVENSKO v Bratislave, ktoré pomáha ľuďom bez domova.

  • Jesenné prázdniny a prerušenie prevádzky

    Jesenné prázdniny sú v období od 28.10.2022 (piatok) do 1.11.2022 (utorok).

    Materská škola bude v piatok (28.10.2022) v prevádzke iba pre vopred prihlásené deti, ostatné deti sú odhlásené zo stravy.

    V pondelok 31.10.2022 bude MŠ zatvorená z prevádzkových dôvodov (nízky počet prihlásených detí, šetrenie energií a rekonštrukcia podlách na chodbách školy).

    Materská škola bude v riadnej prevádzke od stredy 2.11.2022.

  • Tekvičková slávnosť

    Vážení rodičia, milé deti,

    pripomíname, že Tekvičková slávnosť sa bude konať už zajtra (v stredu 19.10.2022).

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    900 85 Vištuk č. 44
  • 033/ 64 46 113,
    0918 901 019

Fotogaléria