Navigácia

  • Jesenné prázdniny a prerušenie prevádzky

    Jesenné prázdniny sú v období od 28.10.2022 (piatok) do 1.11.2022 (utorok).

    Materská škola bude v piatok (28.10.2022) v prevádzke iba pre vopred prihlásené deti, ostatné deti sú odhlásené zo stravy.

    V pondelok 31.10.2022 bude MŠ zatvorená z prevádzkových dôvodov (nízky počet prihlásených detí, šetrenie energií a rekonštrukcia podlách na chodbách školy).

    Materská škola bude v riadnej prevádzke od stredy 2.11.2022.

  • Tekvičková slávnosť

    Vážení rodičia, milé deti,

    pripomíname, že Tekvičková slávnosť sa bude konať už zajtra (v stredu 19.10.2022).

  • Ponožkový október 2022

    Ľudia s dobrým srdcom!

    Naša materská škola v spolupráci s OZ Vištuckí škôlkari sa prvýkrát zapája do charitatívnej zbierky ponožiek pre ľudí bez domova, ktorú vyhlásilo OZ Podaj ďalej.

    Ako to prebieha? Darujte NOVÉ ponožky ľubovoľnej veľkosti a farby a pomôžte prežiť zimu ľuďom bez domova. Každý pár sa počíta!

    Zberné krabice nájdete v škôlke, vo vestibule školy, na obecnom úrade, v obecnej knižnici a v Potravinách u pani Hajkovej.

    Zbierka trvá do konca októbra.

    Aj malými skutkami sa dajú robiť veľké veci. Ďakujeme, že s nami pomáhate.

    #podajdalej

    #podajdalejpresov

    #ponozkovyoktober

    #ponozkovyoktober2022

    #ponozkovyoktoberpodajdalejpresov

  • Tekvičková slávnosť

    Pozývame vás na Tekvičkovú slávnosť, ktorá sa uskutoční v stredu 12.10. 2022 v šatni materskej školy od 16.30 hod. 

    Z domu prinesené vydlabané tekvice, prípadne jabĺčka a pod. (fantázii sa medze nekladú) si deti spolu so svojimi rodičmi vyrežú a ozdobia. Keď sa zotmie, spoločne ich pred školou zasvietime.

    Tekvice potom necháme pred školou, kde budú lemovať hlavný chodník a sprevádzať deti do škôlky a vyprevádzať zo škôlky.

    Prosíme šikovné mamičky, aby priniesli občerstvenie pre svoje detičky.

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    pozývame vás na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 22.9.2022 o 16,30 hod. v priestoroch 1.triedy materskej školy. 

    Tešíme sa na vás.

  • Predškoláci= povinné predprimárne vzdelávanie

    Vážení rodičia predškolákov,

    vaše deti plnia povinné predprimárne vzdelávanie (PPV), to znamená, že musia tak ako v škole mať ospravedlnenú každú neúčasť na vzdelávaní (každý jeden deň chýbania). 

    Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 7 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí dieťa s PPV predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

    Nami navrhnuté tlačivá na ospravedlňovanie predškolákov si môžete zobrať v šatni materskej školy alebo stiahnuť v ľavej zvislej lište- Tlačivá na stiahnutie Ospravedlnenka rodič a Ospravedlnenka lekár

    Za odovzdanie ospravedlnenky od rodiča/lekára po vymeškaní je zodpovedný rodič.

    Ďakujeme za spoluprácu.

  • Dôležité informácie: Začiatok školského roka 2022/2023

    ​​​​

    Školský rok 2022/2023 začína v pondelok 5.septembra 2022. 

     

    Prevádzka materskej školy je v čase od 6,30 hod. do 16,30 hod. 

    Príchod detí do materskej školy je ráno od 6,30 hod. do 8,00 hod.

    Odchod detí z materskej školy je v čase od 15,00 hod. do 16,30 hod, prípadne napoludnie od 11,50-12,05 hod., pričom rodič vopred oznámi, ak si chce dieťa prevziať napoludnie.

     

    Pri prvom nástupe do materskej školy (5.9.2022) každý rodič (za dieťa) odovzdá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti v tlačenej podobe (tlačivo tu: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti), alebo ho nájdete pod schránkou pred budovou materskej školy, prípadne ho dostanete v  MŠ. Cez edupage sa tlačivo nepodáva. Najskorší dátum na tlačive môže byť 4.9.2022, tlačivo vypĺňa iba zákonný zástupca dieťaťa (nie starý rodič a pod.).

    Toto isté tlačivo rodič odovzdáva, ak dieťa chýba viac ako 5 dní po sebe (pričom sa víkendy a sviatky nepočítajú).

    Citované z dokumentu Zelená otvoreným školám: "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov podľa § 152 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“), a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka. V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča."

     

    Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 7 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

     

    Ráno pri príchode: deťom bude každý deň meraná teplota bezdotykovým teplomerom a dospelí aj deti si budú dezinfikovať ruky, v šatni sa rodič nezdržiava (max. 5 minút), dodržiava 2 m odstupy. 

    Rodičia každého dieťaťa ráno dostanú šek na stravu a šek "školné" ("školné" neplatia predškoláci- t. j. rok pred plnením povinnej školskej dochádzky). Stravu uhrádzajú všetky deti, aj predškoláci, pokiaľ rodič nepožiadal o dotáciu na stravu.

    Rodičia každého dieťaťa dostanú i tlačivá (Plnomocenstvo na prebratie dieťaťa z MŠ, Súhlas so spracovaním osobných údajov), ktoré vyplnia a prinesú nasledujúce ráno.

     

    Všetky deti materskej školy sú prihlásené na stravu. V prípade potreby odhlásiť dieťa postupujte podľa návodu v ľavej zvislej lište (školská jedáleň- odhlasovanie detí zo stravy) Odhlasovnie zo stravy.

     

    Čo si majú deti priniesť: podpísanú plastovú fľašu naplnenú vodou (rodič ju každý deň doma vyčistí a naplní pitnou vodou- berieme ju so sebou na ihrisko), malý uterák, uzavreté papučky, náhradné oblečenie do skrinky, vankúšik s obliečkou a pyžamko (paplón s obliečkou a plachtu dostane dieťa v MŠ), dievčatá hrebeň/ kefa na česanie, novoprijaté deti kópiu kartičky poistenca (z obidvoch strán- kto nemá možnosť prinesie originál a my si ju okopírujeme), deti z 2. triedy telocvičný úbor- vo vrecku zbalené tepláky, tričko, ponožky. Všetko je potrebné označiť menom, hlavne malé deti si veci ľahko pomýlia.

    Každé dieťa si prinesie 2 balíky hygienických vreckoviek a 2 balíky vlhčených obrúskov (nemusíte hneď 5.9.) a odovzdá ich učiteľke.

     

    Zaradenie detí do tried, značky na skrinkách v šatni:

    2. trieda: triedni učitelia Mgr. Lukáš Litva, Mgr. Gabriela Veselková, deti staršie ako 31.8.2018.

    1. trieda: triedne učiteľky Henrieta Benkovská, Alena Jedličková, deti mladšie ako 31.8.2018.

    Pedagogická asistentka: Mgr. Ivana Maršalková

    Zoznam značiek šatňových skriniek nájdete pri vstupe do materskej školy aj v priestoroch šatne. 

     

    Deti ani zamestnanci nemusia mať prekryté horné dýchacie cesty v interiéri ani v exteriéri.Samotesty nie je možné objednať pre deti materskej školy.

    Celé znenie dokumentu Zelená otvoreným školám nájdete tu: Zelená otvoreným školám

    Oznam pre osoby vstupujúce do školy nájdete tu: Oznam pre osoby vstupujúce do školy

    Všetky potrebné informácie budeme priebežne a aktuálne zverejňovať na stránke našej materskej školy. Sledujte preto prosím oznamy cez edupage. Ďakujeme

    Mgr. Gabriela Veselková

    zástupkyňa pre MŠ

     

    Už teraz sa na Vás tešíme a prajeme príjemne strávené posledné dni prázdnin.

  • Prevádzka školy 30.6.2022

    Riaditeľka školy oznamuje,

    že v posledný deň- vo štvrtok 30.6.2022 - bude slávnostné ukončenie šk.r. pred školou o 8,00 hod a odovzdávanie vysvedčení. Žiaci idú hneď po odovzdaní vysvedčení domov. ŠKD a MŠ bude v tento deň iba do 12,30 hod.

    V prípade ak žiaci v tieto dni nepôjdu na obed, treba sa vopred odhlásiť.

    Ďakujem, Mgr. Viera Mladenová

  • Prevádzka MŠ počas letných prázdnin

    Počas letných prázdnin bude prevádzka MŠ pre vopred prihlásené deti od 1.7. do 22.7.2022 v čase od 6,30 hod. do 16,30 hod.

  • Prihlasovanie na stravu na školský rok 2022/2023

    Vážení rodičia,

    do 30.6.2022 môžete prihlásiť svoje dieťa na stravovanie v školskej jedálni na školský rok 2022/23. Potrebné je odovzdať vyplnenú a podpísanú prihášku v materskej škole alebo vhodiť do schránky pred školou. Vytlačené prihlášky nájdete v skrinke vášho dieťaťa alebo si ju môžete stiahnuť tu:

    Prihlaska_na_stravovanie(1).rtf

    Ostatné náležitosti budú riešené na začiatku školského roka.

    Informácie o aplikácii strava.cz nájdete tu: Školská jedáleň

  • Protest pracovníkov školstva 15.6.2022

    Dňa 15.6.2022 sa uskutoční protest pracovníkov školstva, pracovníci našej školy podporia tento protest a preto v tento deň bude vyučovanie žiakov ZŠ končiť 4. vyučovacou hodinou, t.j. o 11,40 hod. 

    ŠKD bude v prevádzke iba ráno a MŠ bude v prevádzke do 12,30 hod. 

    Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

  • Čo nás ešte čaká v júni ?

    Vo štvrtok 9. 6. 2022 sa všetci tešíme na koncoročný výlet. Deti sa dozvedia bližšie informácie o zvieratách mnohých rodov mačkovitých šeliem (levy, tigre, leopardy, jaguáre, rysy, pumy, gepardy). Zblízka budú vidieť gibony, malpy a lemury, papagáje, surikaty či korytnačky. Pohladiť a naším krmivom nakŕmiť môžu kopytníky (zebry, ťavu, somáriky, ovce, kozy, lamy), zajačiky, kengury, hodvábničky a pávy. V Malkia Bistre sa naobedujú, pohrajú sa na ihrisku pri reštaurácii. Bližšie informácie na nástenke.

    Ideme za každého počasia- nezabudnite na vhodnú obuv a pršiplášť/nepremokavú bundu.

     

    V piatok 10.6.2022 V stredu 15.6. na detskom ihrisku už o 8.00 hod. začína vystúpenie sokoliarov, preto do škôlky príďte najneskôr o 7.45 hod.

    Pravdepodobne v utorok a v stredu 14. a 15. 6. 2022 budeme mať Bosonohú olympiádu- ak bude teplo na bosé nohy :-).

    V utorok 28. 6. 2022 o 16.30 hod. sa uskutoční Slávnostná rozlúčka s predškolákmi, s uvedením tabla predškolákov, ktoré potom na celé leto vystavíme v obchode na námestí. Prosíme šikovné mamičky, aby deťom pripravili občerstvenie- koláčiky, džúsiky...

    Vo štvrtok  30. 6. 2022 odovzdá pani starostka predškolákom Osvedčenie o získaní predprimárneho vzdelania.

  • Hodový pondelok- 13.6.2022

    Prevádzka materskej školy je počas hodového pondelka 13.6.2022 obmedzená- iba pre prihlásené deti.

    Ostatné deti sú hromadne odhlásené zo školskej jedálne.

  • Termíny plánovaných akcií

    Milí rodičia,

    nakuknite do sekcie Čo nás ešte čaká v ľavej zvislej lište. Tu zverejňujeme termíny naplánovaných akcií, a veru je ich do konca školského roku dosť :-). 

  • Otvorená hodina krúžku Anglický jazyk

    Milí rodičia,

    pozývame vás na otvorenú hodinu krúžku Anglický jazyk,

    ktorá sa uskutoční v utorok 31.5.2022 o 15,30 hod. v 1.triede materskej školy.

     

    Táto hodina bude zároveň posledná v tomto školskom roku.

  • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE O NAJKRAJŠÍ FUTBALOVÝ PLAGÁT

    sa uskutoční v rámci osláv Dňa detí, v sobotu 28.5.2022 na ihrisku vo Vištuku. Srdečne pozývame všetkých účastníkov súťaže a ich rodičov na vyhodnotenie. Všetky deti, ktoré sa do súťaže zapojili, budú odmenené drobnými cenami. Autori troch najkrajších plagátov v kategóriách: "Materská škola", " 1.stupeň základnej školy", "2. stupeň základnej školy", ako aj celkový víťaz budú odmenení zaujímavými vecnými cenami .

    Tešíme sa na vašu účasť.

  • Otvorená hodina krúžku Tanečníček

    Milí rodičia, pozývame vás na otvorenú hodinu krúžku Tanečníček, ktorá sa uskutoční v stredu 18.5.2022 o 15,30 hod. v priestoroch 1. triedy materskej školy.

    Na oblečenie od lektorky dostanú chlapci tričká a dievčatá tričká a sukne.

    Táto hodina bude zároveň posledná v tomto školskom roku.

  • Exkurzia v poľnohospodárskom družstve Budmerice

    Poldenná exkurzia v poľnohospodárskom družstve Budmerice sa uskutoční v stredu 18.5.2022, zúčastní sa celá škôlka. Navštívime našu adoptovanú kravičku Ruženku a ešte viac- bližšie informácie na nástenke. 

    Účasť dieťaťa možná len s podpísaným informovaným súhlasom zákonného zástupcu dieťaťa.

  • Fotografovanie

    Pripomíname, že sa zajtra- v pondelok 16.5. fotíme. Nezabudnite sa pekne vyobliekať :-), na sadu sa fotí vo vlastnom oblečení alebo  v školskej uniforme, ako ste si zapísali do zoznamu, samozrejme na triedne fotky všetci vo vlastnom oblečení.

    Predškoláci sa na tablo fotia vo vlastnom oblečení.

  • Turistický pochod 12.5.- 2.trieda

    Pripomíname zajtrajší turistický pochod na Silárd. Do batôžteka si zober fľašu vody a drobné občerstvenie, na nohy kraťasy a tenisky, na hlavu šiltovku/klobúčik, desiatu dostaneš zo školskej jedálne.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    900 85 Vištuk č. 44
  • 033/ 64 46 113,
    0918 901 019

Fotogaléria